Štirje stebri ravnotežja – misli, vedenje, telo, čustva

Vabljeni na serijo spletnih dogodkov “ŠTIRJE STEBRI RAVNOTEŽJA- MISLI, VEDENJE, TELO, ČUSTVA“, ki ga organizira društvo Mlada akademija.

V sklopu programa na temo duševnega zdravja doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere 9. in 23.3. med 17h in 19h izvajam brezplačno spletno psihoedukativno delavnico z naslovom ALI TELO ČUSTVUJE???‍♀️?

Ko gremo v življenju skozi različne izkušnje, se ne odzivamo samo s čustvi, mislimi in vedenjem, pač pa se lahko zelo močno izrazi tudi telo. Naše telo in psiha delujeta kot celota. Tudi naše telo čustvuje, sporoča kako se počuti, ko smo prijazni ali pa zelo neprijazni do sebe. Žal je telo pogosto spregledana komponenta. Pomembno je, da se mu naučimo prisluhniti, saj pogosto predstavlja pot do naših globljih vsebin. To je tako naravno, a v sodobnih časih tako odtujeno.

Psihosomatska obolenja sporočajo, da se različne naše težave in stiske izražajo v obliki bolečine in bolezni telesa. Govorimo o različnih oblikah glavobola, fibromialgiji, bolečih sklepih, trebušnih težavah, cmoku v grlu, izgorelosti… –  o vseh nepojasnjenih bolečinah pa tudi o povsem organskih kroničnih boleznih. Telo začne močno čustvovati in šele takrat se pogosto začnemo ukvarjati s seboj.

Na delavnici, ki bo sestavljena iz teoretičnega in predvsem izkustvenega dela bomo osvetlili pojav psihosomatike in poudarili pomen naših telesnih čustev ter jih skušali povezati z različnimi življenjskimi izkušnjami in sporočili. Poudarili bomo kako ključno je tukaj in zdaj prisluhniti čustvom telesa, da nam bodo v prihodnosti služila kot prijazen opozorilni znak in ne kot moteč dejavnik v življenju.

Delavnica je sestavljena iz teoretičnih delov, posameznih izkustvenih vaj ter skupinske diskusije. Udeleženci vnaprej dobijo delovni list, namenjen izkustveni vaji, potrebovali pa bodo tudi list papirja ter pisala.  Po končani delavnici pošljem tudi izročke izvedene delavnice.


Več o dogodku, programu in prijavah najdete v spodnjem dokumentu:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.