Področja mojega dela

Že od malega se ukvarjam z različnimi področji in peljem več “projektov” vzporedno. Ugotovila sem, da mi ta način funkcioniranja zelo ustreza, me motivira, izpopolnjuje.

Trenutno delam v zasebni psihoterapevtski praksi ZAŽIVETI (zaziveti.si) Usmerjena sem predvsem v individualno  psihoterapevtsko delo z odraslimi osebami, ki se znajdejo v osebni stiski zaradi najrazličnejših težav, ki so vezane na tukaj in zdaj, izhajajo iz preteklosti ali pa so vezane na prihodnost.

Sem zunanja sodelavka v Društvu Altra – odbor za Novosti v duševenm zdravju. 

Izvajam psihoedukativne delavnice, predavanja, vodim podporne skupine in psihološka svetovanja za osebe s težavami na podorčju duševnega zdravja ter za njihove svojce.

Prav tako sem aktivna članica na programu OMRA, katerega cilj je opismenjevanje širše javnosti o duševnem zdravju.

Sodelujem pri organizaciji in izvedbi psihoedukativnih delavnic, pišem krajše prispevke o duševnem zdravju in patologiji, sodelujem pri pisanju in oblikovanju priročnikov, ki naslavljajo motnje razpoloženja, osebnostne motnje ter stigmo. Sodelujem tudi pri piaru.

V preteklosti sem sodelovala tudi pri drugih projektih, ki pokrivajo področja duševnega zdravja in sicer pri Mind The Mind, Teden možganov, Superpsiholog , WATCH projekt, …

S psihološkim svetovanjem sem začela že v času dodiplomskega študija leta 2012 v Študentski psihološki svetovalnici na oddelku za psihologijo, izvajala sem tudi spletno svetovanje v Društvu za psihološko svetovanje Kameleon.

Delam tudi na področju športne dejavnosti, sem certificirana  STOTT pilates inštruktorica. Poučujem rekreativne športnike ter nudim (post)rehabilitacijo za posameznike, pare in skupine. Vadbe izvajam v studiu Peti element in v zasebni ponudbi.   

Verjamem, da odnos zdravi.

PROCES je pomembnejši kot cilj...

Najpogosteje pri meni pomoč poiščejo...

Odrasle osebe, ki se na neki točki v življenju znajdejo na osebni preizkušnji. Stiska (z)moti njihovo vsakodnevno funkcioniranje, trpijo različna življenjska področja

Zaupajo, da bi jim strokovna pomoč v obliki psihoterapije lahko pomagala na njihovi osebni poti. Cilj vseh je preoblikovati svoj dosedanji način življenja, z drugimi besedami, verjamejo, da lahko (ponovno) zaživijo.

 Najpogosteje pa obravnavam osebe z motnjami hranjenja, motnjami razpoloženja ter osebe, katerih medosebni odnosi predstavljajo pomembno oviro v vsakodnevnem funkcioniranju.

Motnje hranjenja

Z motnjo hranjenja oseba prikriva globoko (nezavedno) čustveno stisko. Za manipulacijo s telesom in hrano leži globlji vzrok. Najpogostejše oblike so anoreksija, bulimija, kompulzivno prenajedanje. Proces zdravljenja je dolgotrajen. Psihoterapija predstavlja ključen del okrevanja.

Motnje razpoloženja

So najpogostejše duševne motnje. Motnje čustvovanja ovirajo vsakodnevno delovanje posameznika. Najbolj razširjene so anksiozne motnje, depresija in bipolarna motnja razpoloženja. Poleg zdravil pri hujših oblikah, je psihoterapija ključen del okrevanja.

Težave v medosebnih odnosih

Medosebni odnosi predstavljajo osnovo za čustveno blagostanje posameznika. V kolikor se znajdemo v nestabilnih, burnih, včasih celo nevarnih odnosih, je pomembno poskrbeti zase in spoštovati druge oz. oditi iz toksičnega okolja. Potrebno je prepoznati in prekiniti psihološke igre.

Osebnostne motnje

O osebnostni motnji govorimo, ko se pri osebi kaže vzorec doživljanja in vedenja, ki odstopa od pričakovanj kulturnega okolja, kjer biva. Odstopanja se kažejo v mišljenju, čustvovanju, funkcioniranju v medosebnih odnosih ipd. Omenjene lastnosti so trajne in nefleksibilne. V procesu psihoterapije pa se lahko oseba, ki živi z osebnostno motnjo in njihovi bližnji naučijo oz. najdejo načine kako kljub včasih neprijetnim vzorcem (so)bivati.

Kaj o meni
pravijo drugi?

Na terapijo sem prišla v zelo slabem stanju in z mnogimi težavami, o katerih sploh nisem znala zares govoriti, kaj šele, da bi jih reševala. Med pogovorom z Anjo se čutim sprejeto in razumljeno, ne glede na to, kaj razmišljam in počnem. Zelo cenim občutek, da ji lahko popolnoma zaupam ter da pri meni opazi stvari, ki se jih sploh ne zavedam. Zavedam se sicer, da je psihoterapija dolgotrajen in zahteven proces, vendar že zdaj (po 3 mesecih terapije) vidim, da se mi zdi vsaj v nekaterih segmentih zaradi pogovorov z Anjo moje življenje vsaj malo lažje. 
Ana
Ljubljana
Anja je neverjetno profesionalna in hkrati vedno zelo topla in človeška. Ker me zelo dobro pozna, vem, da ji lahko zaupam in vem, da mi bo vedno svetovala po svojih najboljših močeh in mi pomagala skozi najtežje zagate.
Ema
Glasgow
Anja je kot človek zelo dober sogovornik, širokega pogleda, altruist. Mislim, da je sposobna zelo dobro delati z vsemi starostnimi skupinami. Polno zaupam v njeno strokovnost, presojo. Všeč mi je način, na katerega se odziva; daje mi vedeti, da so lahko odnosi tudi "enostavni". Iskreno bi lahko zanjo uporabil marsikateri superlativ, ampak sem se temu namerno izognil, ker sem prepričan, da s tovrstnimi navedbami drugi ne bodo skoparili. Skrtaka, meni je Anja kot psiholog in kot človek dala že veliko misliti. V veliko oporo mi je.
Slavko
Ljubljana
Anja je strokovnjakinja, ki mi je pomagala prepoznati moje strahove, nefunkcionalnosti, ... stvari, ki jih prej nikakor nisem mogel videti zaradi nezavednega avtomatizma. Toplo priporočam vsem, ki si resnično želite spremembe in ste pri tem pripravljeni z Anjino pomočjo odkriti boleče, strašljive in ostale nezavedne dele vaše osebnosti. Če ji boste dopustili, boste lahko postali bolj funkcionalna osebnost z večjim olajšanjem in svobodo.
Boštjan
Ljubljana

Rezervirajte svoj prvi termin

Pokličite me na mojo telefonsko številko +386 41 834 993 ali pa mi pišite na moj email naslov info@zaziveti.si

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.