Kdo sem in kaj me vodi?

Moje ime je Anja Ibrčič

Po izobrazbi sem psihologinja in specializantka transakcijsko analitične psihoterapije.

Verjamem, da ODNOS ZDRAVI. Iskren, pristen, empatičen pogovor vodi v poglobljene uvide vase. Tako pri meni kot pri drugem, s katerim se uspem povezati. Zavedam se, da imam občutek za sočloveka. Ne le poklicno, tudi v vsakodnevnem zasebnem življenju. Verjamem v PROCES, ki je zame pomembnejši kot cilj. V življenju so vzponi in padci. Padec si predstavljam kot zalet za navzgor, za vzpon – osebnostno rast.

Področje psihoterapije me je privlačilo že na začetku študija psihologije, ko sem se leta 2010 vpisala v prvi letnik. Proti koncu se je vnema za poklic psihoterapevtke samo še poglobila. Tudi sama sem šla skozi svoj proces. Sem t.i. “strokovnjakinja z izkušnjo”. Moje vodilo je bilo Preživeti in ZAŽIVETI. Zaživeti svoje življenje v polnosti, izkoristiti dani potencial, ki ga imam v sebi. To isto vodilo želim približati tudi drugim osebam, s katerimi delam, se družim, bivam.

Verjamem, da odnos zdravi.

Ljubeč odnos do sebe je nekaj najdragocenejšega. Predstavlja osnovo za pristen odnos z drugimi s katerimi živim in delam. 

Moje vrednote so ljubezen, prijateljstvo, svoboda, iskrenost, kreativnost, solidarnost, drznost in pogum. 

Občudujem in zaupam v naravo, nadvse ljube so mi živali, ki me spremljajo od otroštva. Obožujem glasbo, ples, petje, kreativno pisanje, pravzaprav vso umetnost, dolge sprehode, morje, gore… 

…in predvsem občutek BITI PRISTNA JAZ in se v polnosti sprejemati.

Padec si predstavljam kot zalet za navzgor, za vzpon - osebnostno rast.

Preživeti in ZAŽIVETI.

Moja izobrazba...

Magistrica psihologije

Magistrirala sem leta 2020 na oddelku za psihologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani s področja klinične psihologije. Moja zaključna študija pokriva vidik bližnjih oseb z motnjami hranjenja in depresijo.

Specializantka transakcijsko analitične psihoterapije

Izobraževanje iz transakcijsko analitične psihoterapije sem zaključila leta 2019 na Inštitutu IPSA, kjer sem trenutno vključena v redno supervizijo pod mentorstvom izkušenih psihoterapevtov.

Metoda Brainspotting

Zaključila sem prvo stopnjo izobraževanja iz metode Brainspotting, ki me je navdušila in prepričala v njeno široko aplikativnost. Udeležila sem se usposabljanj, usmerjenih v predelovanje travme, odvisnosti ter v delo s klienti v času pandemije in online terapevtskih settingov.

Članica društva SINTA

Sem članica Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transkacijsko analizo SINTA.

Članica društva SKZP

Sem članica Slovenske krovne zveze za psihoterapijo.

Dodatna izobraževanja, usposbljanja, izkušnje...

 • Delo z motnjami hranjenja v transakcijski analizi, Tanja Krist (CTA, PTSTA), spletna delavnica v okviru Društva SINTA (2020)
 • Mit ali resnica, da borderline osebnostna motnja nastopi s polnoletnostjo, Jana Škorjanc, univ.dipl.psih., spletna delavnica, Društvo SINTA (2020)
 • Eksistencialni in travmatski vidiki pandemije – usmeritve za psihoterapevtske intrevence v okviru Brainspotting Slovenija, Mario C. Salvador, klin.psih., psihoterapevt, spletni seminar (2020)
 • How to offer online Brainspotting telehealth treatments with respect to Brainspotting treatments during the current acute situation of Covid-19 v okviru Brainspotting Slovenija, Monika Bauman, klin.psih., psihoterapevt, spletni seminar (2020)
 • Psihoterapija travme z metodo Brainspotting (1. stopnja) v okviru Brainspotting Slovenija, Mario C. Salvador, klin.psih., psihoterapevt (2019)
 • Brainspotting and Addiction Training with the Crocodile Set Up, delavnica v okviru Brainspotting Slovenija, dr. Roby Abeles (2019)
 • Izvajanje projekta Asertiven.Kompetenten.Vključen z osebami s težavami v duševnem zdravju in pridruženimi odvisnostmi v Društvu Altra (2019)
 • Vodenje asertivnega treninga v socialno varstenem programu Zagovorništvo v Društvu Altra za osebe s težavami v duševnem zdravju (od leta 2017)
 • Praksa v Študentski psihološki svetovalnici na oddelku za psihologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani (2014-2019)
 • Sodelovanje na projektu Teden možganov v okviru slovenskega društva za nevroznanost SINAPSA (2016-2018)
 • Sodelovanje pri mednarodnem projektu Mind The Mind v okviru Evropskega združenja študentov psihologije EFPSA (2015-2016)
 • Delavnica Art terapija – dialog z glino: V čudežni deželi drugega, psihoterapevtki Tanja Stankovič (TA, psihodrama) in Mojca Grešak (geštalt) (2016)
 • Obvezna mednarodna psihološka praksa Erasmus+ v društvu ASPERGA (Asociacion Galega de Asperger) v A Coruni, Španija (2015)
 • Praktično usposabljanje v klinični praksi v okviru projekta SUPERPSIHOLOG v Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna (2015)
 • Delo z relacijskimi potrebami in transferjem znotraj dekonfuzije ego stanja otroka, izobraževanje v okviru SINTE, Bob Cooke, TSTA (2015) 
 • Vodenje delovne skupine za obštudijsko izobraževanje in dejavnosti v okviru Društva študentov psihologije Slovenije (2011-2015)
 • Praksa psihološkega spletnega svetovanja v okviru Društva za psihološko svetovanje Kameleon (2012-2013)

Rezervirajte svoj prvi termin

Pokličite me na mojo telefonsko številko +386 41 834 993 ali pa mi pišite na moj email naslov info@zaziveti.si

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.